Elämme poikkeuksellisia aikoja maassamme tällä hetkellä. Täällä syrjäseudulla viimeaikaiset tapahtumat tuntuvat tavallaan kovin kaukaisilta, mutta silti ne koskettavat meitä kaikkia. Valtionhallinnon toimintaohjeet ja suositukset on syytä ottaa vakavasti, jotta selviämme koronaviruksen aiheuttamasta maailmanlaajuisesta poikkeustilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin ja mahdollisimman nopeasti.

Meillä talli on suljettu irtotuntien ja maastojen osalta ainakin 31.3. saakka.

Vaikka meillä on pienet ryhmät ja ratsastus on ulkosalla tapahtuvaa harrastustoimintaa, jokainen kontakti eri paikkakunnilta tulevien ihmisten kesken on potentiaalinen riskitilanne. Seurataan valtionhallinnon ohjeita asian suhteen, ja odotellaan rauhassa, mihin tilanne kehittyy.

Työt ja touhuthan eivät maalla eivätkä hevostilalla (maidontuottajilla, lihantuottajilla, kasvintuotannossa…) suinkaan lopu eivätkä edes vähene, kyllä täällä arki jatkuu ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Joka aamu on talliin mentävä, elukat ruokittava, karsinat siivottava, vesihuolto hoidettava ja niin edelleen, oli tilanne mikä tahansa. Omasta terveydestä täytyy yrittää pitää hyvää huolta – hyötyeläinten hoitoa ei nimittäin ole aivan yksinkertaista järjestää, jos itse sattuu pahasti sairastumaan.

Paperityötkin on tehtävä ja laskut maksettava. Jos metsähommia on, nyt on ihanteellinen aika puuhata niiden parissa. Metsänraivuu on mahtihommaa, kun puut ovat vielä lepotilassa ja lehdettömiä, heinikko ei estä työtä eikä ötökän ötökkää ole kiusana. Eikä ihmisiä missään! Monet metsänhakkuutyötkin on hyvä ajoittaa tähän vuodenaikaan, kun tiet kantavat puurekkoja eikä lintujen pesintäaika ole vielä alkanut.

Luonnossa on kyllä nyt hienoa. Yritän postata ajankohtaisia kuvia omilta ratsastusretkiltä lähipäivinä.