Katri Pirttijärvi – yrittäjä

Olen ihka aito maallemuuttaja, kotoisin alun perin Jyväskylän maalaiskunnan Palokasta, mutta kierrellyt siellä sun täällä ennen kuin asetuin perheeni kanssa tänne Pirttijärvelle, isäni kotipaikalle, parikymmentä vuotta sitten. Koulutukseltani olen HuK Jyväskylän yliopistosta, pääaine englantilainen filologia. Olen suorittanut myös hotelli- ja ravintolakoulun majoituspalvelun opintolinjan. Ennen yrittäjyyttä olin kielten opettajana ammattikorkeakoulussa, tein käännöstöitä mm. WSOY:lle ja erilaisia majoitus- ja matkailupuolen hommia. Ulkomaan työkokemusta minulla on Ruotsista ja Englannista.

Ratsastusharrastuksen olen aloittanut noin 10-vuotiaana Laajavuoren Ratsukot -seurassa Jyväskylässä. Islanninhevoset löysin 90-luvun lopulla sattuman kautta, ja sillä tiellä olen edelleen. Perustin talliyritykseni kesäkuussa 2003. Islanninhevoset ja askellajiratsastus ovat minulle edelleen sekä työ että harrastus. Käyn Islannissa vuosittain, ja yritän opiskella kieltäkin. Olen järjestänyt ratsastusmatkoja Islantiin asiakkailleni vuodesta 2005 lähtien.

Katri Pirttijärvi

Osa-aikaiset työntekijät/apulaiset

Aikuiset lapseni käyvät kotona usein ja osallistuvat ahkerasti tilan töihin (lomittavat, tekevät kiinteistönhuoltohommia, metsätöitä, polttopuita…).

Tämän lisäksi meillä on ollut osa-aikaisia tallityöntekijöitä vaihtelevasti. Salla oli palveluksessamme 10 vuotta ja opiskeli samalla oppisopimuksella hevosenhoitajaksi. Saara on ollut kolme kesää kesätyöntekijänä ja auttaa tällä hetkellä edelleen tallitöissä silloin tällöin.

Koronavirustilanteen vuoksi meillä ei ole kesätyöpaikkoja tarjolla kesäkaudella 2020.