Kahvia ja kaivuutöitä

Juhlistimme Merjan tällä erää viimeistä työpäivää hevosenhoitajan äitiysloman sijaisena kahvin ja paakkelsien merkeissä. Tuollainen lyhyt, parin kuukauden rupeama on varmaaankin juusi sopiva aika näissä hommissa: ehtii oppia päivittäiset perusrutiinit, ja ehtii huomata, miten sitovaa ja raskasta työtä tämä hevosten kanssa touhuaminen oikein onkaan…

Juhlahumua ei kauan kuitenkaan kestänyt, kun arkipäivän askareet taas kutsuivat. Tarhat olivat jo päässeet aika siivottomaan kuntoon talven aikana. Tänään oli siis aika putsata lannat pois sekä siivota ja peruskunnostaa heinähäkin ympäristö. Monta hevosta kun siinä päivittäin kiertää, niin häkin ympärille oli jo ehtinyt syntyä aikamoinen vallihauta, johon vesi ikävästi kertyi ja jäi seisomaan vähänkin märemmällä kelillä.

Lantakasat kaavittiin siis tarhasta pois, heinähäkki siirrettiin, alusta kunnostettiin uudella maa-aineksella, ja häkki laitettiin takaisin paikalleen. Tarhassa touhunnut kone aiheutti ulkoilijoissa korkeintaan laiskahkoa kulmien kohottelua; liian uteliaita yksilöitä piti suorastaan hätistää tapahtumapaikalta kauemmaksi.

Homma sujui ripeästi ja vauhdilla – sujuuhan se, kun ammattimies on koneen ohjaimissa. Nyt on tarha siisti, ja itikoitakin kertyy vähemmän, kun kosteat lantakasat on siivottu pois. Onneksi on koneet keksitty!

 

2017-05-31T14:59:18+00:00 31. toukokuuta, 2017|Ajankohtaista, Yleinen|