Vihreä, ihana kesä on alkanut melkein kuin varkain. Maastossa olemme ratsastelleet ahkerasti paria kaikkein helteisintä päivää lukuun ottamatta, ja jonkin verran yksittäisiä opetustuntejakin on näin kesällä ollut. Uudet glamping-majoitustilamme ovat saaneet hyvän vastaanoton – majoitus + ratsastus -tarjontamme päivittyy sivuillemme pikapuoliin.

Jalostusorimme Logandi on tehnyt ahkerasti ratsun töitä kevään aikana. Se on todellakin aivan mahtava hevonen sekä luonteensa että askellajiensa puolesta, ja bonuksena on tietysti komea ulkonäkö ja hieno väri! Kotimaisessa kasvatustoiminnassa taitaa olla meneillään jonkinlainen lama-aika, mutta ehkä tilanne tästä tulevien vuosien aikana piristyy. Tammavieraita ainakin meille mahtuu hyvin vielä tällekin kesälle. Tarjoamme tammoille hyvän ja yksilöllisen hoidon, ja teemme parhaamme onnistuneen lopputuloksen eteen.

Vanha luottovetohevoseni Peli, jonka kanssa päivittäistä työkaveruutta on takana jo 17 vuotta, on kuluneen talven aikana valitettavasti alkanut osoittaa selviä vanhenemisen merkkejä. Onhan sillä ikääkin jo 23 vuotta, ja vaikka tähän saakka virtaa ja vauhtia sekä kuntoa on piisannut melkein nuoruuden malliin, nyt on tullut aika siirtää se kevyemmälle käytölle.

Kaikki tallissamme olevat hevoset ”joutuvat” toki silloin tällöin vetäjän ratsuiksi (parantaa kuuliaisuutta, ratsastettavuutta, mahdolliset läpiratsastus- ja koulutustarpeet tulevat ilmi…), mutta itse pidän siitä, että minulla on myös henkilökohtainen luottohevonen tähän tehtävään. Oriherra Logandi taitaa olla tallissa olevista hevosista vahvin ehdokas tehtävään tällä hetkellä – katsotaan tässä kesän aikana, miten tämä työsarka alkaa meiltä sujua.

Myöhästyneet terveiset muuten myös kevään islanninreissulta! Tällä kertaa kävimme vain maastoilemassa kovin talvisissa maisemissa, ja pääsimme nauttimaan ennätyssurkeista ajokeleistä – tuli nimittäin ajoittain lunta kohtuullisen sakeasti! Kyllä siellä on kovasti touhua ja toimintaa niin hevos- kuin matkailupuolellakin. Syksylle on ratsastusreissu harkinnassa, ja ehkä myös islantilaisen treenarin kurssia täällä Keski-Suomessa saattaa olla tarjolla lokakuussa. Seuraa siis päivityksiämme!