Logandin kesäheila Hekla asusteli meillä kolmisen viikkoa kesä-heinäkuussa. Hekla on Suomessa syntynyt 7-vuotias musta tyttönen, joka on ollut omistajallaan Eevalla vuoden ikäisestä saakka.

Eevalla on ollut muun rotuisia hevosia aiemmin, mutta islanninhevoset olivat jossakin vaiheessa ruvenneet kiinnostamaan häntä, ja hän oli ennen oman hevosen hankintaa näin ollen jo jonkin verran tutustunut islanninhevosten maailmaan. Hekla on hänen ensimmäinen oma islanninhevosensa, ystävättären kasvatti, ja edustaa paikallista, pohjoissuomalaista kasvatustyötä.

Eeva tunsi siis hevosensa emän, jota hän pitää selväpäisenä ja mukavana hevosena. Toiveissa oli saada Heklasta itselle hyvä, tervejärkinen, nelikäyntinen harrastehevonen, ja iso koko olisi plussaa, kun Eeva on pitkä ratsastaja. Nämä toiveet ovat Heklassa toteutuneetkin.

Oman hevosen hankinnan myötä islanninhevoset ja askellajiratsastus ovat ruvenneet kiinnostamaan Eevaa yhä enemmän ja syvällisemmin. Erityisen kiinnostunut hän on nuorten hevosten kouluttamisesta. Heklan hän päätti astuttaa, koska oman varsan laittaminen oli hänellä vielä kokematta, ja kun kerran tamman oli tullut hankkineeksi, mikä ettei.

Logandi valikoitui isäoriiksi kaikinpuolisen sopivuutensa perusteella, eikä oriin erinomainen luonne ainakaan haitaksi ollut. Ori on myös mukavan kokoinen, ei liian iso, mutta ei kovin pienikään (säkä 140 cm) – kovin pienikokoista oria Eeva ei todennäköisesti olisi päätynyt käyttämään, koska toiveissa on isohko varsakin.  Eevan mielestä on iso plussa se, että Keski-Suomessakin on laadukasta oritarjontaa, joten kyllä oriin sijainnillakin oli merkitystä astutuspäätöstä tehtäessä.

Tätä kirjoitettaessa jo tiedämme, että riijuureissu tuotti tulosta, ja Hekla on kantavana Logandista. Toivomme kovasti, että kaikki sujuu hyvin (islanninhevonen on kyllä tässäkin suhteessa mainio hevosrotu, tiinehtyy hyvin ja varsoo yleensä ongelmitta), ja ensi kesänä päästään ihailemaan Heklan ensimmäistä varsaa. Eeva toivoo, että Logandi antaa varsalle piirun verran lisää laatua ja liikkeisiin ilmavuutta ja energiaa – jäämme lopputulosta jännityksellä odottelemaan!