Niin on kevät kääntynyt jo huhtikuuksi ennennäkemättömien poikkeusolosuhteiden vallitessa.Vallitsevat rajoitteet eivät arkielämään täällä syrjäkylillä vaikuta käytännössä mitenkään: eläimet ja kaikki maatilan pitoon liittyvät käytännön askareet on hoidettava joka päivä maailmanmenosta riippumatta, ja metsätöissä voi olla aivan rauhassa itsekseen ihan joka päivä ympäri vuoden. Hevosten treenaaminen ja läpiratsastus ynnä koulutukselliset tehtävät sujuvat nekin vallan mainiosti eristyksissä elellessä.

Tulopuoleen viimeaikaiset tapahtumat ovat tietysti vaikuttaneet aika paljon, mutta toisaalta tässä on ollut jonkin verran tavallista enemmän aikaa ja ennen kaikkea energiaa keskittyä tulevien toimien suunnitteluun ja opiskella sekä omaan alaan että markkinointiin liittyviä asioita kaikessa rauhassa. Joskushan meneillään oleva kriisi on ohi ja rajoitukset poistuvat, ja siihen aikaan on hyvä tähdätä jo nyt.

Tallimme on ollut irtomaastojen ja -tuntien osalta suljettu muutaman viikon ajan. Vain oma porukka ja muutama vakioratsastaja ovat käyneet tunneilla. Olemme huomioineet suositukset myös tallissa: ei liian lähekkäistä kontaktia hevosia hoitaessa, ja mahdollisuuksien mukaan hevoset on hoidettu ja satuloitu ulkona. Meillä on aina onneksi pienet ratsastusryhmät ja tallissa on sen verran tilaa, ettei tarvitse laittaa hevosia edes vierekkäisiin karsinoihin hoitotoimia varten.

Pääsiäisen jälkeen yritämme pikkuhiljaa päästä takaisin toimintaan eli maastoja ja tunteja voi varata tiistaista 14.4. alkaen. Toistaiseksi pidämme ryhmät kuitenkin erittäin pieninä: vain enintään kaksi ratsastajaa voi tulla kerrallaan. Tulethan tallille vain täysin terveenä! Varatut tunnit ja maastot voi peruuttaa ilmaiseksi vielä vaikka samana päivänä.

Lämpimän talven jälkeen kevät on antanut odottaa itseään. Artikkelin kuva on otettu viime viikonloppuna, jolloin maisema oli vielä kovin talvinen. Nyt on kuitenkin parin päivän lämpö sulattanut kentän, ja maastossakin alkavat reitit olla pikkuhiljaa kesäkenkäkunnossa (siis hevosten kesäkenkä). Kevät on ihan parasta ratsastusaikaa!