Maaliskuussa mennään

Näin sitä on vuodenkierto kääntynyt jo hyvinkin kevättä kohti. Merkillistä keliä on pitänyt koko talven, välillä muutama päivä kunnon pakkasta, ja heti perään vesisadetta.

Talven saldossa plussan puolella on vähäinen lumitöiden tarve. Ratsastuskentältä ei ole tänä talvena tehty lumitöitä kertaakaan. Hieman se on nyt pöpperöisessä kunnossa, ja kunnon kaviourakin on kentän reunoille painunut, mutta lumikerros estää toisaalta tehokkaasti liukkautta. Parempi pehmeä lumi kuin peilikirkas jää!

Talven kokonaissaldossa plussan puolella on myös se, että ratsastukseen ei voi parempia talvisäitä oikeastaan näillä leveysasteilla toivoa. Häiritsevän liukasta ei ole ollut ratsastusreiteillä oikeastaan kertaakaan, ja kaikki metsäpolut ovat olleet ratsastettavassa kunnossa läpi talven. Sankassa metsässä kun ei ole käytännössä lunta lainkaan, vihreä sammal siellä vaan rehottaa.

Töitä on riittänyt monella sektorilla mukavasti, niin ratsastuksessa kuin muunkin yritystoiminnan piirissä. Nykyisen yhtiömme muutos osakeyhtiöksi on viimeistä silausta vaille valmis. Prosessissa on ollut paljon mietittävää, mutta nyt näyttää siltä, että muutoksesta seuraa monia hyviä asioita, ja ainakin töitä näyttäisi riittävän sekä meille yrittäjille että työntekijöille.

Yhtiömme talouden hoitaminen työllistää minua jatkossa yhä enemmän, joten olen joutunut rajoittamaan ratsastustoiminnan muutamaan päivään viikossa; hevosiakin on tämän johdosta viime vuonna vähennetty. Nykyisellä hevosmäärällä voi kuitenkin pyörittää ihan mukavaa ja asiallista toimintaa. Toiminnan painopiste ollut laadun kehittämisessä jo pidemmän aikaa, ei niinkään määrän. Opinhaluisia ja innostuneita ratsastajia on mukava opettaa, ja pienet maastoryhmät mahdollistavat töltin salojen opettamisen myös maastoreissujen yhteydessä.

Astutuskausikin tässä pikkuhiljaa lähestyy. Logandin kanssa on taas aloitettu ratsastustoimet vähän laiskemman talvijakson jälkeen. Ensimmäinen vuosi yhteistä eloa Suomen kamaralla on takana, ja kaikki on mennyt oikein hienosti. Eipä se hevosta kummempi ole, paitsi tosi kaunis, ja kevyesti se askeltaa…

Sen verran paljon tätä työtä kuitenkin tässä monialayrittäjyydessä on, että tänä vuonna päätin repäistä ja pitää kaikki juhlapyhät tallin suljettuna. Tätä ei ole kovin usein viimeiseen viiteentoista vuoteen tapahtunut, joten nyt on jo aika.

Huhti-toukokuun vaihteessa meillä näillä näkymin tehdään tallin sisäkattoremontti loppuun ja aloitetaan aitan ulkokattoremontti. Kuusentaimiakin pitäisi taas maihin iskeä muutama tuhat. Tämän vuoksi talli on keväällä pari viikkoa kiinni, että ehditään tehdä edellä mainitut hommat kunnolla. Kesällä tuskin mitään pidempiä lomia on tiedossa, mutta ehkä kovimmilla helteillä (jos sellaisia saadaan) rajoitamme ratsastukset aamupäiviin ja ilta-aikoihin.

2017-04-10T10:44:23+00:00 9. maaliskuuta, 2017|Ajankohtaista|