Mites sitä on helteessä jakseltu?

Eipä häävisti, kiitos kysymästä. Näin ainakin tekisi mieli vastata ulkotyöläisen ja hevoshenkilön näkökulmasta. Mukavaahan se on, kun on kunnon kesäkeliä kerrankin, mutta… Meinaavat läkähtyä väen vängällä tässä kelissä niin hevoset kuin ihmisetkin, eikä kovin tavoitteellisesta ratsastuksesta voi edes puhua – ei oikeastaan minkäänlaisesta ratsastuksesta, jos tarkkoja ollaan.

Vallitsevan säätyypin hyvä puoli se, ettei itikoita ole lainkaan edes meillä täällä sisämaassa järvien, kosteikkojen ja pusikoiden keskellä. Ihottumahevosetkin ovat voineet ulkoilla ilman ötökkäloimia jo parin viikon ajan, ja se tuntuu kyllä kerrassaan luksuselämältä. Mitenkähän sitä taas osaa sopeutua loimien kanssa pelaamaan, kunhan syksymmälle tässä mennään – ei pidä ihan kuitenkaan tuudittautua siihen uskoon, että pahin olisi itikoiden suhteen jo tältä kesältä ohi. Kaikkien hevosten iho on kuitenkin kaiken kaikkiaan erinomaisessa kunnossa! Palaan ihottuma-asioihin tarkemmin myöhemmissä postauksissa.

Itikoita ei ehkä ole, mutta paarmoja on sitäkin enemmän! Kaikenkokoisia, pieniä ja valtavia ja kaikkea siltä väliltä, ja ne ovat todella kiukkuisia. Monenlaisia konsteja on yritetty keksiä hevosten elämän helpottamiseksi: erilaisia karkotteita, pikiöljyä, tervaa ja loimitustakin. Musta hevonen varsinkin on paarmojen kanssa tosissaan helisemässä.

Tärkein meidän hevostemme elämää helpottava toimenpide on kuitenkin se, että ne pääsevät talliin tällä säällä jo klo 16 – 17 aikaan. Koko porukka kokoontuu hyvissä ajoin portille odottamaan talliin pääsyä. Usein ne saavat vielä viilentävän suihkun tallin ovella ennen sisälle menoa, ja siitä ne kyllä silminnähden nauttivat. Tallissa on mukava viilentyneenä torkkua paarmoilta suojassa. Iltaisin täällä meillä on paarmoja kaikkein eniten, suorastaan kiukuttavat määrät – kohta ei enää voi mennä paarmaparvien läpi edes uimaan iltaisin…

Nyt, kun ratsastaminen on väkisin tauolla siihen saakka, kunnes edes vähän kääntyy tämä keli viileämpään suuntaan, olemme ehtineet tehdä paljon kaikkea muuta hyödyllistä hommaa. Uudet majoitustilamme alkavat olla valmiit, ja vanha saunarakennus on remontoitu kokonaan. Saunan puolella laitettiin uusiksi seinät, lattiat, lauteet ja kiuas sekä asennettiin lämminvesivaraaja ja suihkukaappi. Mitä luksusta! Valjashuonetta on siivottu ja vähän maalattukin, ulkohuussia kohennettu, ulkorakennuksia siivottu ja niin edelleen. Kunhan keli tästä viilenee, niin alkavat tositreenit hevosten kanssa, ja ensi kevään islanninmatkan suunnittelu. Lisää näistä asioista seuraavissa postauksissa!

2018-07-30T14:42:55+00:00 25. heinäkuuta, 2018|Ajankohtaista, Yleinen|