Tallitouhussa on eletty hiljaiseloa viime aikoina. Majoitustoiminta ( Hidden House ) vie kaiken ajan näin kesällä, ja kuluneen kuukauden läkähdyttävä säätila on romuttanut viimeisetkin ratsastushaaveet – on sen verran kipakkaa lämpöä pitänyt, ettei tee mieli minulla (eikä varmaan hevosillakaan) mennä ratsain mihinkään. Kun vielä vallitseva maailmantilanne on se mikä se on, ei  ole ihme, että Islanti on ollut mielessä tämän tästä enemmän kuin koskaan. Ah, mikä ihana viileys ja avaruus, ei paarman paarmaa, ei mäkäräisiä, ei kyykäärmeitä… Vettä ja lunta ja tuulta kyllä piisaa senkin edestä, mutta pitäähän maailmassa nyt joku tasapaino olla.

Saksalaisen ratsastuskaverini kuvamuistojen innoittamana ryhdyin hellepäivien ratoksi perkaamaan kuva-arkistoa, ja löysinkin yllättävän suuren määrän ihan kelvollisia kuvia Islannista. Niitä on kertynyt vuosien varrelta ihan huomaamatta. Ajattelin julkaista mielestäni parhaita otoksia lukijoidenkin katseltaviksi tänne kotisivuille My Iceland – kuvia Islannista -otsikon alle. Tiukkoja asia-artikkeleita odotellessa… Osa kuvista löytyy myös facebookista ja instagramista. Kuvia katsellessa voi jokainen islanninhevosen ystävä suunnitella omaa ratsastusmatkaa hevostemme kotisaarelle, ja minuun voi aina ottaa yhteyttä, jos kaipaa järjestelyapua tai räätälöityä reissua omalle ratsastusporukalle. Jospa ensi vuonna jo jonkinlaista matkailua päästään taas virittelemään.

Tämän artikkelin kuvissa seikkailee keskisuomalaisten islanninhevosharrastajien ryhmä täsmätyönä järjestämälläni matkalla Pohjois-Islannissa vuonna 2015. Meillä oli hieno reissu, johon sisältyi mm. käynti Islannin johtavalla treenitallilla, ratsastusta Skagafjörður-vuono uljaissa maisemissa ja pakolliset nähtävyydet (Gullfossin putoukset, Þingvellir, Blue Lagoon). Viikko oltiin reissussa sillä kertaa, ja säätkin suosivat matkalaisia.