Sateessa ja sumussa

Kulunut kesä oli säiden osalta yhdellä sanalla sanottuna surkea. Tuntuu siltä, että koko kesä on mennyt syyssateiden merkeissä, ja edelleen ne näyttävät jatkuvan. No, onhan nyt tosiaan syksy…

Pihat ja hevosten tarhat ovat yhtä mutaliejua, vaikka tarhatkin ovat salaojitettuja, ja niihin on jopa pintamaat aikoinaan vaihdettu tavoitteena hevosten ja ihmisten mukavuus syyssateiden aikana. Pirttijärvi tulvii kohta yli äyräidensä, ja polttiaiset vain lisääntyvät, kun keli on vielä vuodenaikaan nähden kovin lämmintä. Itikkaloimia onkin pitänyt pukea hevosille näihin päiviin saakka, joten unelmissa jo pakkaset kyllä siintelevät.

Uusia suunnitelmia on kuitenkin ollut hyvä punoa kesän aikana sadetta pidellessä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, meillä siirrytään kokonaan uudentyyppiseen matkailutoimintaan ensi kesäkaudella. Ratsastuskoulutoiminnan lopettaminen oli ensimmäinen askel tähän suuntaan. Ensin tuntui tietysti haikealta luopua sellaisesta, mikä oli ollut iso osa jokapäiväistä elämää jo todella pitkän aikaa, mutta nyt päätös tuntuu täysin oikealta. Jostakin on osattava luopua, jotta pystyy tarttumaan tosissaan johonkin aivan uuteen. Lisää tietoa on tulossa, kunhan suunnitelmat lopullisesti varmistuvat!

 

2017-10-10T19:44:19+00:00 10. lokakuuta, 2017|Ajankohtaista, Yleinen|