Pirttijärven suvun kotitila on nimeltään Pirttijärvi, ja sijaitsee pienen Pirttijärvi -nimisen järven rannalla Tyryn kylässä keskellä jylhää keskisuomalaista metsämaisemaa. Sukumme on asuttanut tätä Vitikkalan kartanon entistä torppaa 1880 – luvulta alkaen. Torpan historia ulottuu tosin kauas sukuamme edeltäneeseen aikaan: pihapiirimme vanhin rakennus on v. 1845 rakennuttu pieni aitta, ja arkistoissa on säilynyt ruotsinkielinen torpparisopimus sekä vanhoja perukirjoja 1800 – luvun alkupuolelta.

Isovanhempieni aikana tilalla harjoitettiin metsätaloutta ja pidettiin lypsykarjaa. Tilan pidon ohessa isovanhempani kävivät molemmat töissä tilan ulkopuolella, mummo kansakoulunopettajana ja pappa kiertävänä veistonopettajana. Tällainen järjestely oli heidän aikanaan suhteellisen harvinaista, mutta tuolloin opettajien palkat olivat sen verran hyvät, että heillä oli varaa palkata renki ja piika maataloutta ja kotia hoitamaan.

Pirttijärven tilan pihapiiri talvella

Tila siirtyi minulle isovanhempieni kuoltua, ja muutimme tänne pysyvästi vuosituhannen vaihteessa. Halusin toteuttaa lapsuudesta asti kyteneen unelman hevosalan ammatista tavoitteenani kehittyä hyväksi askellajiratsastajaksi ja ”oikeaksi hevosmieheksi”. Menin islanninhevosyhdistyksen järjestämälle islanninhevosen peruskurssille jo keväällä 2002, ja perustin talliyritykseni kesäkuussa 2003.

Olen opettanut askellajiratsastusta yritystoiminnan alusta saakka, ja pidän edelleen mielelläni pienryhmätunteja ja järjestän kursseja tilauksesta. Maastoonkin meillä pääsee pienryhmissä. Vuonna 2018 meille rakennettiin uniikki bed & breakfast majoitustila max. kahdelle majoittujalle. Hieno glamping-telttamme on tietysti myös ratsastajien vuokrattavissa – katso lisää täältä .

Toimintaamme kuuluu nykyään myös oriinpitoa. Komea, yhteistyöhaluinen ja hyväluonteinen I-palkinnon jalostusoriimme Logandi ottaa vastaan tammoja täällä kotitallilla.

Islanninhevostalli majoitus

Meillä on rauhallinen toimintaympäristö, valaistu kenttä, mahtavat maastot, luja ammattitaito ja hyvät, koulutetut askellajihevoset. Vaikka sijaintimme on jopa syrjäinen, meille on kuitenkin helppo tulla – ajoaika esimerkiksi Himoksen laskettelukeskukseen on vain noin 20 minuuttia.

Tervetuloa yksilöllisen palvelun islanninhevostallille oppimaan tahdikasta tölttiä!